Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Ny sesong - nye muligheter

Hagedagbok 2010Posted by Espen 12 Apr, 2010 11:01:27

Da var sesongen 2010 i gang (den har vært i gang en stund, bare ikke i bloggensmiley

Såing har pågått i en drøy måned i kjellerstuen, bra spiring og overlevelse der så langt. De første brettene med priklede småplanter har også funnet veien ut i overvintringshuset. Foreløpig har jeg ikke fjernet det, men det vil nok tvinge seg frem om ikke så alt for lang tid på grunn av plassmangel.

Siste rest av snø på plenen forsvant i helgen, krokusen kikker opp og det har blitt foretatt en del opprydding av visne fjorårsplanter. Ved gjennomgang av status ser det ut til å ha gått ganske hardt ut over rosene. I hvert fall har mange frosset sterkt tilbake, trolig har nok også en del takket for seg denne vinteren. Det var vel ikke ideelt for rosene med en sterk kuldeperiode før vi fikk snødekket. En del små Buksbom som vi har brukt som kantplanter i bed har også strøket med, i tillegg til tre oppstammede buksbomkuler (ser det ut til)smiley

Det ser ikke ut til å være mye snøbrekk, men jeg vet ikke om jeg har full oversikt ennå. Det eneste jeg har sett er et par greiner i spireahekken.

Løkplantene ser ut til å komme opp fint i år. Krokusen blomstrer, tulipaner og påskeliljer skyter så det er en frydsmiley

De få plantene vi hadde i overvintringshuset i vinter . valnøttre, fersken og et par pelliser, har kommet seg greit gjennom vinteren, neste vinter kan vi satse mer på å fylle det opp. Jeg har ikke oversikt over hva det har kostet i oppvarmingskostnader.

I det nydelige været som var i helgen fikk vi ryddet vekk en del gammelt rusk og rask. Lysene i grantreet bak huset kom omsider ned og det grøvste av løv ble fjernet fra plenen. I dag håper jeg å få beskåret epletreet og plommetreet så vi er klare med det. Jeg kan ikke skylde på været hvis jeg ikke får gjort detsmiley

  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Sigrid 17 Apr, 2010 09:24:15

Valnøtten trenger dere ikke å overvintre i drivhus. Det har stått ute hver vinter hos meg. Jonny har et stort eksemplar i Töcksfors. Hils Bibbi :-)