Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Tønna er ferdig!

Hagedagbok 2009Posted by Espen 09 Jun, 2009 22:33:40

I går gikk kvelden med til å blande jord, kukompost og perlite til tønna - 300+ liter i alt, og fylle det oppi med litt vanning innimellom. Erfaringen tilsier at det kan være en fordel at jorda får komprimere seg litt, slik at jeg forhåpentligvis unngår at plantene forsvinner inn i tønna når jorda synker.

I dag hadde turen kommet til planting. Jeg tok sikte på å bli omtrent halvferdig, men klarte ikke å stoppe før 220 småplanter var på plasssmiley 210 planter på sidene og 10 rundt kanten. Jeg har plassert et vanningsrør midt i tønna, men har nok litt for mye hull i det, så den øverste halvparten må nok vannes oppå jorden med stor tålmodighet. Bare så det er sagt - tønna er foreløpig ikke noe stort syn, men jeg regner med at det vil endre seg i løpet av noen små ukersmiley

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by solfrid 11 Jun, 2009 18:06:12

Jeg gleder meg veldig til bilde;D

Posted by Harryford 10 Jun, 2009 09:17:31

Spennende Espen - det med tønna! Som så mange andre ting, har jeg tenkt på dette i "noen" år - og det har blitt med tanken!!!
Vurderte en tid å sette et stort rør (mindre tønne) inne i den store med et vannreservoar . Tanken var da å bruke tykke bomullsveker, slike vi bruker til å drive større trebåter med. Vekene suger godt, og ville kunne gå fra bunnen av reservoaret til bunnen av jorda på "utsiden"! Vekene måtte gå i litt vide slanger i reservoaret for ikke å tørke på veien opp, når det blir "lavann"! - - Joda jeg er god til å drømme!
Håper vi får se et bilde, når det begynner å gro seg til!

Ps Setter du en beholder med vann ned i røret ditt, og legger godt med bommuldsveke - eller drivgarn som det heter, og danderer de fra beholderen til like under toppen av jorda, vil de kunne vanne toppen! Det funker, jeg har brukt det til å redde potteplanter ved ferier.