Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Prosjektene skrider fremover

Hagedagbok 2009Posted by Espen 08 Jun, 2009 11:07:39

Prosjektene i hagen skrider fremover. Nå har vi fått på plass paviljongen over plattingen vi opparbeidet i fjor, rosebuen på toppen av steintrappa, har laget en rund plenflekk med steinkant mellom eple- og plommetreet og - ikke minst - ryddet i kaoset rundt kompostbeholderne.

Forrige søndag dro vi på Østfoldtreff i Fredrikstad. Der ble det både kjøpt litt planter, og ikkeminst ble det med en del planter som ble avdelt i de hagene vi var ismiley I tillegg fulgte det på mystisk vis med en stor, blå plasttønne som etter planen skal bli fylt opp med Lisespringfrø. Lørdag hadde jeg ryddedag og fikk kvittet oss med en god del avfall. I tillegg ble det kjøpt inn en del jord og kugjødsel for innblanding i nye bed pluss noen buksbom av varierende størrelse for bruk som kantbeplantning i bed. I går gikk turen først til Ramme gård, hvor vi traff noen fra Fredrikstadavdelingen av hagEgale samt fikk innkjøpt 3 smiley nye planter.

På ettermiddagen hadde endelig turen kommet til den blå plasttønna. Det skulle måles opp og lages hull for innplanting av lisene. Den jobben tok sin tid, og sluttresultatet ble 210 hull som i dag forhåpentlig skal fylles med småplantersmiley Det vil si at det nok kommer til å gå med nærmere 225 planter for å få fylt tønna. Men først må den fylles med jord som får komprimeres litt, slik at ikke plantene plutselig forsvinner inn i tønna. Det må innrømmes at hullene nok sitter litt tettere enn anbefalt planteavstand, men det er helt bevisst - jeg vil ha en tett beplantning så det ikke skinner igjennom for mye blått.

Rundt steinplattingen og paviljongen har vi opparbeidet et nytt bed, som er beplantet med sommerblomster, blant annet ipomoea som forhåpentligvis kommer til å klatre og lyse opp de seks beina på paviljongen. På hver sin side sv steintrappa/buen har vi plantet minikiwi og rødkattebusk, her skal jeg ha noe mer planter som klatrer oppover, men vi har ikke helt bestemt oss for hva.

Et prosjekt som gjenstår er å få lagt ut før- under- og etterbilder av de ulike prosjektene. Bildene er tatt, men ligger foreløpig i kameraet. Vi får se om jeg får gjort noe med det i løpet av uken, vi får kanskje håpe på litt ruskeværsmiley

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Solfrid 09 Jun, 2009 18:23:11

Gleder meg veldig til å se bilde, Espen! Hils Bibi; vi kommer snart på besøk - kanskje neste tur til dere?

Posted by New Dawn 08 Jun, 2009 22:40:23

Da ønsker jeg deg litt ruskevær......de bildene har jeg lyst til å se :-)