Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Ferien er til ende for i år

Hagedagbok 2009Posted by Espen 17 Aug, 2009 13:02:07

Så var det tilbake til hverdagen igjen etter 4 ukers ferie. Ferien har i all hovedsak blitt tilbragt hjemme, hvor hovedprosjektet har vært å anlegge en vei mellom drivhuset og kjøkkeninngangen.

Først skulle det graves ut i ca 1 meters bredde, gresstorv og jord skulle fjernes, i likhet med en del stein. Noen av steinene var så store og stakk så høyt at jeg måtte leie borhammer for å få laget hull i dem. Deretter ble hullene fylt med trollkraft og neste dag var det bare å plukke opp småbiter. Så skulle det legges duk og fylles opp med steinmel før det var klart for å legge belegningsstein. Resultatet ble ikke så helt ille, men vi fant ut at det kunne være lurt med kantstein mot bedet langs husveggen, så dermed var det ut og kjøpe inn det. I går la jeg kantsteinen på en sementstripe, slik at den ligger stabilt og fast, og ikke minst - jevnt både i høyde og på linje. Arbeidsformannen ga også uttrykk for å være fornøyd med resultatet, så dermed kan vi vel si at årets hovedprosjekt ble gjennomført i henhold til forventningenesmiley

Flittig Lisetønna ble også en suksess, den står nå i fullt flor i diverse sukkertøyfarger, og det skinner ikke blått gjennomsmiley Bilde skal komme snarest.

Inne har vi byttet ut en jøtul 602 med en peisovn, noe som kostet noe mer enn vi hadde regnet med, men resultatet ser ut til å ha blitt vellykket. Underveis i denne prosessen ble det bestemt at peisovnen skulle vris 15°, som igjen medførte at platen under måtte utvides noe. Dermed fikk jeg en del kveldsjobb for å Sage ut til ny plate i parketten, fjerne den gamle platen og legge ny plate i kjeramisk flis, ca 2 kvadratmeter, slik at alt var i orden til murerne skulle komme for å sette ovnen på plass halv åtte neste morgen. På morgenen var det fuging som sto på programmet, men alt var ferdig før murerne komsmiley

Det var med litt blandede følelser vi bestemte oss for at bjørketreet som sto i det sørøstlige hjørnet av tomta måtte felles. Men det var nødvendig etter at jeg oppdaget at det var angrepet av insekter rundt hele stammen nede ved roten. Forrige lørdag felte vi det, med bistand fra en nabo, treet ble lagt nedover veien, og umiddelbart kappet opp og lagt på fortauat slik at endelig oppkapping og kvisting kunne gjøres der. Så skulle all småkvisten lastes på henger og alt som skulle brukes til ved bæres inn i hagen. Men i løpet av et par timer var alt ryddet bort og alleblader, sagflis og bjørkefrø sopet opp slik at veien var renere enn før vi startet fellingensmiley Det ble en full søppelsekk med nærmere 50 kg bjørkefrøsmiley

I går fikk jeg også satt opp nye lamper langs oppkjørselen og langs bedet/gangveien på østsiden. De lampene vi hadde kjøpt var diodelamper, som viste seg å gi et veldig kjølig, blålig lys.

Ellers har innhøstingen begynt, i går fikk vi høstet solbærene, plommene begynner å modnes og epletreet bugner med frukt, så vi har litt å gjøre fremover med å få tatt oss av det.

  • Comments(1)//hageblog.jahren.info/#post61