Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Motorsagmassakren

Hagedagbok 2009Posted by Espen 14 Jul, 2009 12:50:23

Thujahekken som står langs vest- og halve nordgrensen på tomten var forvokst da vi flyttet inn, slik at vi i fjor tok en ganske god jafs av den (ca. en meter). Men fortsatt syntes vi den minte mer om en festningsmur enn en hekk, så i helgen gikk jeg løs for å ta en meter til av høyden. Hekksaksen kom ikke så langt i den jobben, både grenene og stammene var alt for grove til at den monnet noe, så det var bare å finne frem kjedesagen fra boden.

hekken blir nå kuttet i ca 150 cm høyde, og etter hvert som jeg kutter blir kvistene kjørt gjennom kompostkverna og pakket i sekker slik at det kan fraktes til komposteringsanlegget. Det blir alt for mye masse til at mine to stakkars kompostbinger klarer å ta unna. I løpet av sommeren håper jeg å komme rundt hele tomta slik at hekkene blir litt mer moderate i omfang og ikke minst høyde. Thujahekken er målsettingen å bli ferdig med i løpet av denne uken, slik at jeg kan få kjørt bort med hengeren og frigi den til transport av stein og ovn.

Ferien skal etter planen brukes til å anlegge gangvei mellom drvhuset og kjøkkeninngangen, men da må jeg få hentet belegningsstein for å få gjort den jobben.

  • Comments(0)//hageblog.jahren.info/#post60