Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Vedlikeholdshaging

Hagedagbok 2009Posted by Espen 17 Jun, 2009 09:37:21

Mens Bibbi plantet ut de siste restene fra drivhuset - ja, vi fikk ut alt i år også- har jeg de siste dagene vært opptatt med vandalisering av hekk.

Tidligere eier av huset hadde plantet hekk rundt hele tomten, og hekken hadde fått vokse fritt i et par år, så den hadde blitt ganske villvokst og omfangsrik. Vi massakrerte Thujahekken foran huset i fjor, klippet den ned ca en meter og tok så mye jeg turde på sidene, fortsatt var den mer enn to meter høy og 1,5 meter vidsmiley. Nå hadde turen kommet til hekken langs østsiden, ut mot vegen, ca 36 løpemeter. Den ble klippet ned så langt hekksaksen klarte grentykkelsen, til ca 1,5 meter, og brutalt innskrenket på sidene. Dette resulterte i store mengder kvist og blad, som ble kjørt gjennom kompostkverna. Etter å ha blitt pakket i sekker er det nå plassert på hengeren for etter hvert å bli transportert til komposteringsanlegg. Det blir for mye masser til at mine skarve kompostbeholdere klarer å spise det.

Ellers har jeg omsider fått lagt ut litt bilder fra hagen ( http://hagegalleri.jahren.info/ ), pluss at jeg har begynt på oppgradering av hjemmesiden, som fortsatt omhandlet HøybråtensmileyFremover tar jeg sikte på å få laget nye sider som vil bli lagt ut etter hvert, men det vil nok ta litt tid å få til - jeg sitter ikke inne med det så lenge det er værforhold som tillater uteaktivitet smiley

  • Comments(0)//hageblog.jahren.info/#post59