Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Vårlig og fint

Hagedagbok 2009Posted by Espen 20 May, 2009 12:35:35

Hageblogg er nok en bedre betegnelse enn hagedagbok, jasmiley , men det har da skjedd litt i hagen selv om det har blitt lite skrevet.

Store deler av april måned gikk med til kjøp og salg av bil, på bekostning av sårt tiltrengt hagetid. Men det ble da gjort noe, og mer har det blitt nå i mai. Vi har gjort litt forberedelser til legging av vei i hagen på oversiden av huset, ryddet i bedene og plantet litt stemor og nye stauder. I hovedsak har det her dreid seg om vedlikeholdshaging, nyanleggshagingen kommer hit senere i sommer, med steinkanting av bed, vei, bygging av paviljong og rosebue med tilhørende bed. I tillegg har vi noen planter i drivhuset som snart skal plantes ut.

I hagen foran huset har vi nå laget to nye bed foran hageboden, og holder på med det tredje på kortveggen. Her har både vi og tidligere eier tatt litt snarveier og bare plantet uten å opparbeide bed, hvilket betyr at vi er nødt til å opparbeide bed rundt etablerte planter, blant annet en kraftig, gammel klatrerose. De to bedene vi er ferdige med (på begge sider av døren til hageboden) har gått relativt greit, og de har blitt kantet med buksbom. Det samme har vi tenkt å gjøre med bedet på kortsiden av boden, det bedet satser vi på å få gjort ferdig i kveld og i morgen. Her står det en del perleblomst som stikker opp gjennom gresstorvene, utfordringen blir å få løsnet disse ute å ta knekken på dem, for deretter å plssere dem igjen, kanskje litt mer systematisk enn de har vært.

Vi har handlet inn en del stauder på Plantasjen i kampanjen tre for tosmiley Disse blir fordelt rundt i hagen og far ser allerede frem til å gå diverse runder og samle inn frø av dissesmiley

Ellers må det også meldes at tulipanen som ble satt ned i høst, både innkjøpte og de som ble reddet fra Oslokomposten, nå står i fullt flor.

  • Comments(0)//hageblog.jahren.info/#post56