Espens hageblog

Espens hageblog

Om hagen vår

Høsten 2007 flyttet vi inn i eget hus på Ringvoll i Hobøl. 2008 blir det første året i egen hage og jeg vil prøve å loggføre alt vi gjør i hagen og erfaringene vi gjør. Tomten er på 754 kvadratmeter og byr på store muligheter for å opparbeide hagen slik vi ønsker.

Våronn - endelig

Hagedagbok 2009Posted by Espen 27 Apr, 2009 15:17:31

Endelig har vi kommet så langt at det blir tid for litt våronn i hagen.

Løkplantene stikker opp, krokusene begynner å avblomstres mens de første tulipanene står i fin blomstsmiley Primula blomstrer, mens de fleste rosene, magnoliaene og staudene viser at de er i live og kommer med nye skudd - DUKK! smiley Fortsatt er det en del som jeg er spent på om det har klart vinteren, men jeg er innstilt på å se det an i noen uker til før de går i komposten.

Denne helgen ble jeg kastet ut av kjellerstua, som har fungert som planterom i to måneder. Dermed er alt av planter overført til drivhuset, hvor de aller fleste ser ut til å trives godt. Dog har jeg hatt frafall av rundt halvparten av Ipomoeaplantenesmiley

I går stakk vi også opp kanten mot gressplenen på bedet langs oppkjørselen, så nå er det en klart definert kant der. Vi har fått plantet en del stemorsblomst i krukker rundt omkring, riktignok ikke egen produksjon, men blomstrende planter.

Vi skal ha opp en paviljong i hagen, paviljongen vi har valgt er en smijernsmodell, og vi skal ha en tilsvarende bue på toppen av trappen opp ved drivhuset.

Faren for nattefrost er nok ikke over enda, vi våknet til rim på takene et par morgner i forrige uke, så utplanting av sommerblomster må nok vente noen uker til, men det er en deilig tid, medsol og begynnende varme, rennende nese og sår hals på grunn av litt for kjapp lettelse i arbeidsantrekk, samt lysere kvelder.

  • Comments(0)//hageblog.jahren.info/#post55